Noves entrades

Nova entrada a Actes i Exposicions: 13/12/2021

dissabte, 19 de maig de 2012

Exposició fotogràfica: Concurs Montphoto

Des del proper dilluns 21 de maig fins al 21 de juny l’exposició del concurs fotogràfic internacional
de natura MontPhoto restarà exposat a l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona.
L'Institut ha considerat que la mostra té interès divulgatiu i científic i per això acollirà aquesta exposició durant un mes en el claustre de la seva seu, situada al carrer del Carme de Barcelona, al costat de la Biblioteca de Catalunya, ben a prop de la Rambla.

L’exposició consta de 80 obres separades en 8 espais temàtics (món animal, món vegetal, paisatge, món subaquàtic, macro, inspiració natural, denúncia ecològica i espais naturals de Girona) amb la descripció i localització de cada fotografia.

L’edició 2011 va comptar amb prop de 1000 participants i més de 6000 fotografies a concurs repartits en 10 temes. Fruit d’aquest concurs ha estat possible l’edició d’una publicació de gran qualitat efectuada amb finançament ciutadà. Un llibre que es podrà adquirir a la mateixa seu de l’IEC o a la web de l’organització.
El prestigi del concurs creix de manera exponencial i compta amb el reconeixement de les més importants comunitats fotogràfiques, científiques i mediambientals .

L’exposició a l’IEC ha estat possible per la col·laboració de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura, grup de treball de la Institució Catalana d'Història Natural, filial de l'Institut d'Estudis Catalans. La Institució és una societat científica que té per finalitat promoure l'estudi i la divulgació dels coneixements referents als éssers i els sistemes naturals.

Un nou espai de difusió i divulgació de valors mediambientals, ara a Barcelona.
Durant aquest any 2012, es celebra la 15a edició del concurs, on la Societat Catalana de
Fotògrafs de Natura (SCFN) i MontPhoto faran més estrets els seus vincles de col·laboracions.