Noves entrades

Nova entrada a Actes i Exposicions: 13/12/2021

dilluns, 15 de febrer del 2016

Crònica de "Els ecosistemes de Veneçuela"


ELS ECOSISTEMES DE VENEÇUELA

 
DELS ANDES A L’AMAZONES
Amb aquest suggerent subtítol vàrem fer la conferència-projecció sobre ELS ECOSISTEMES DE VENEÇUELA. Va ser el passat 4 de febrer, a la 47 sessió de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura, la primera de l’any 2016. Fou a càrrec de David G. Guillamón, fotògraf català, però que viu a Caracas des de fa cinc anys. Per tan, no es tractava de veure unes imatges d’un que ha viatjat allà i escoltar les seves impressions. La trobada va ser molt enriquidora perquè poguérem gaudir de primera ma de les experiències d’un professional que hi està instal·lat i que ha recorregut tot el país de punta a punta.
I, efectivament, el nombrós públic que hi assistí –mig centenar- va viatjar virtualment pels diferents ambients d’aquest indret que té una de les biodiversitats més altes del planeta: els cims de 5.000 m dels Andes, el cabalós Orinoco que connecta amb l’Amazones, els espectaculars llamps del llac Maracaibo, el arbres de 50 metres de les selves boiroses, la immensitat de “Los Llanos”, les onades migratòries que travessen la serralada litoral, la impenetrable selva de l’Amazones,  els inacabables manglars i palmerars del delta de l’Orinoco i la gran sabana amb els impressionants tepuis, les eternes muntanyes escapçades.
Tot això fou il·lustrat amb bones fotografies de les diverses zones i els animals i plantes que hi viuen, sense oblidar les tribus que hi habiten: els waraos del delta, els pemons de la gran sabana, les yekuanas i sanemas de les selves del Baix Caura, els yanomamis de l’Amazones... També ens explicà anècdotes, com ara que el salt Àngel, el més alt del món (prop de 1.000 m), fou descobert pel català Fèlix Cardona Puig, el qual acompanyà a l’aviador Jimmy Angel per a sobrevolar-lo i li dedicà el nom.
Com va quedar palès en l’animat col·loqui final, si desitgeu viatjar a Veneçuela és aconsellable no fer-ho sols, sinó assessorat per experts, com ara en David. Podeu contactar amb ell a través de la seva web: www.davidguillamon.com.ve.








 Diversos moments de la presentació, de la conferència i posterior e interessant col-loqui

Texte: Albert Masó
Fotografies: Jordi Lluís Pi