Noves entrades

Nova entrada a Actes i Exposicions: 13/12/2021

dilluns, 25 de juny del 2012

25 anys de fotografia de natura i paisatges


25 anys de fotografia de natura i paisatges. Associació de Naturalistes de Girona (ANG) from Naturalistes Girona on Vimeo.



ANG (Associació de Naturalistes de Girona) és una organització sense ànim de lucre que actua a comarques gironines. El nostre principal objectiu és la custòdia i defensa del territori. L'ANG compta amb més de 30 anys d’història, i els seus inicis naturalistes varen donar pas a un esperit reivindicatiu i ecologista. Per això, disposem de més de 300 socis i una xarxa de voluntaris que fan possible el nostre treball. Amb la finalitat de sensibilitzar a la població de la necessitat de cuidar del nostre entorn, realitzem una gran varietat d’activitats educatives per a totes les edats. Els socis ens reconeixem com a persones lliures i iguals que s’uneixen en una lluita comú a favor de la pau, la justícia social i per defensar el dret a viure en harmonia amb l’entorn natural tant per a nosaltres com per les generacions futures.
QUÈ VOLEM FER
Per la celebració de la XXVa edició del Concurs de Fotografia Naturalista, organitzat per l’Associació de Naturalistes de Girona, volem publicar un llibre amb les millors fotografies participants des del seu inici. El Concurs compta amb un reconeixement destacat a tots nivells, tal com mostra any rere any el seu èxit de participació tant a nivell nacional com internacional. En la darrera edició (2011) hi han participat 729 fotògrafs amb un total de 1832 fotografies, amb imatges d’excel•lent qualitat procedents de tots els racons del món. Així mateix, el jurat està format tant per grans professionals de l’àmbit de la fotografia com Tino Soriano, Maria Rosa Vila, Eva van den Berg, Albert Masó, Iñaki Relanzón, Oriol Alamany, etc, I també per experts naturalistes Joan Rot, Martí Rodriguez, Teresa Montràs, entre d’altres per poder determinar, a més de la qualitat tècnica i artística de la imatge, la singularitat i la vulnerabilitat de les espècies i espais fotografiats.
QUINS SÓN ELS NOSTRES OBJECTIUS
Ens preocupa enormement la deriva de la humanitat cap el consumisme i el col•lapse ecològic. Per això, considerem de vital importància la sensibilització, la cura i el respecte per la natura.
L’esperit del Concurs és destacar fotogràficament el món natural en qualsevol dels seus aspectes. El Concurs de Fotografia Naturalista és una eina de gran impacte per tal d’introduir la natura com a valor dins la societat actual, i que beneficia cada any un major nomber de persones.
Creiem que les millors fotografies de totes les edicions han de veure la llum en un llibre que oferirà un aparador de la gran diversitat natural del planeta. La vostra col•laboració servirà per editar 500 exemplars a tot color, d’un llibre de 48 pàgines de mida A4 amb aquest recull fotogràfic. Cada pàgina contindrà informació tant sobre la imatge (autor, detalls tècnics, lloc on es va prendre...) com de les espècies o paisatges fotografiats.
Amb l’edició d’aquest llibre volem fer un reconeixement a totes les persones aficionades i professionals de la fotografia de natura, que amb les seves imatges ens apropen una mica més a la riquesa viva de la Terra i la seva fragilitat. Conèixer i admirar la bellesa d’aquestes imatges és el vehicle per tal d’afavorir la sensibilització i la conscienciació de la població, i millorar així la protecció dels entorns naturals.