Noves entrades

Nova entrada a Actes i Exposicions: 13/12/2021

divendres, 12 d’abril del 2019

Crònica de la Inauguració de l'Exposició "Focus on Birds" al Museu-Arxiu de Vilassar de Dalt


FOCUS ON BIRDS, A VILASSAR DE DALT


El passat 1er de març es va inaugurar al Museu arxiu de Vilassar de Dalt la 3ª mostra de fotografia de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura (SCFN). És una exposició que consisteix en les imatges de 30 fotògrafs de l’entitat ampliades a gran format: 42x63 cm.

L’acte començà amb una explicació de la filosofia de la SCFN a càrrec d’Albert Masó, que incidí en la difusió que comporta per a l’entitat la itinerància de les exposicions per tot Catalunya, a l’igual que van fer les mostres anteriors “NATURA CATALANA, rica i plena” i “FORMES I TEXTURES DE LA NATURA”. És una bona carta de presentació de la ICHN i és indubtable l’efecte de conscienciació que produeix en el públic que la visita, que és molt nombrós arreu.

A continuació, el company Fran Trabalon va impartir la interessant conferència “L’estat de l’avifauna a Catalunya”. L’assistència va ser molt alta, amb la sala plena de gom a gom. Després d’un interessant col·loqui, tots vàrem anar a fer un recorregut per a l’exposició, que estava en unes sales molt amples del museu. També hi havia cinc cartells de Fotografia de natura realitzats paral·lelament i dissenyats per Marta Bretó. Cal agrair al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya el seu patrocini, que ha fet possible aquesta iniciativa.

La mostra és una recopilació d’imatges en les que el motiu principal consisteix en qualsevol aspecte del món dels ocells: morfologia, bellesa, depredació, migracions, gregarisme, comportament, etc. etc. En els peus de foto s’explica el motiu i la tècnica de cadascuna, així com qualsevol curiositat, característica o anècdota de “la història de cada foto”. 

 Aspecte de l'Exposició

Tex: Albert Masó
Fotografia: Jordi Chamagué