Noves entrades

Nova entrada a Actes i Exposicions: 13/12/2021

PublicacionsIgnasi Cebrian, membre de la SCFN, ha publicat aquest més d'abril el llibre "L'Anella Verda de Manresa, 40 retrats d'un patrimoni ambiental" a Cossetània edicions" L’Anella Verda de Manresa està formada pels espais que envolten la trama urbana de la ciutat de Manresa i que la relliguen amb les poblacions del Pla del Bages, el rodal de la ciutat. Les fotografies i escrits que conformen aquesta publicació aporten una pinzellada sobre algunes singularitats d’aquest entorn natural, agrícola o més urbanitzat, com és la seva vegetació, espècies animals, apunts geològics, clima, ciutats i població. Us situaran en una o diverses localitzacions de l’Anella Verda i, al mateix temps, us portaran a reflexionar sobre temes de medi ambient globals a partir d’allò local. Teniu més informació a l'enllaç: http://www.cossetania.com/anella-verda-de-manresa-2139


__________________________________________________________________________


Monarques a la neu, una de les fotografies premiades del World Press Photo d’aquest any, que s’exposen al CCCB fins al 5 de juny. / JAIME ROJO 

Article sobre les papallones al diari Ara 
"Les papallones, el tresor més preuat dels fotògrafs de natura"
on José Manuel Sesma i el nostre company i soci Albert Masó donen la seva visió sobre les papallones i la fotografia de Natura

Per accedir al article: http://www.ara.cat/estils_i_gent/papallones-tresor-preuat-fotografs-natura_0_1798020190.html


__________________________________________________________

Los mejores diez fotógrafos de naturaleza | galeriafotocreativa.com

  
Juan Santos Navarro, soci de la SCFN ha sigut seleccionat com un dels 10 millors fotògrafs de Natura pel portal mexicà Galeriafotocreativa.com. 
Moltes felicitats per aquest reconeixement!!
__________________________________

Entrevista a Albert Masó

ALTA APROXIMACIÓ A LA VIDA

  Amb aquest títol, a la revista digital Cámara Magazine han publicat una extensa entrevista a càrrec de Noemí Culla. Hi explico la meva trajectòria professional des dels inicis a la facultat de Biologia fins a l'actualitat, explicant els cursos, congressos, conferències, exposicions i publicacions que he realitzat. Així mateix, exposo el meu punt de vista sobre la fotografia de 
 Natura, entre altres temes. La podeu vere a: enllaç___________________________________________________________________________________


Publicacions de Joan Astor 

El Món dels Minerals
Per poder gaudir d'aquestes magnífiques fotografies:
 http://issuu.com/joanastorUN PASSEIG PER LA VIDA

 
  L'amic Tato Rosés s'ha passat mitja vida viatjant per mig món en bicicleta i amb la seva càmera a l'espatlla. Recorrent les rutes més difícils i menys recomanables, ha arribat als llocs més remots, impossibles d'accedir d'altra forma. Ara recull les seves vivències, il·lustrades amb excelents imatges, en aquest llibre, del que ara se'n fa una segona edició a través de Verkami, que finalitza el dia 26 de febrer:

http://www.verkami.com/projects/7564-un-paseo-por-la-vida-segunda-edicion
Amb motiu d'aquesta edició, organitzem una taula rodona demà dimarts, 25 de febrer, a les 19:30 a la llibreria Altaïr (Gran Via, 616, 08007 Barcelona).


 Hi participen:

Albert Masó: Bioleg i fotògraf especialitzat en fotografia de Natura
  • Ana María Briongos: Filòloga, física i escriptora, la seva passió és viatjar. Ha estat gairebé 10 anys a Iran i Afganistan com a intèrpret i assessora. És autora d'Un invierno en Kandahar, un emotiu retrat de la societat afgana abans dels talibans.
  • TatoRosés: Traductor especialitzat en fotografia, ciclisme, atletisme i medicina, és aficionat a la fotografia i l'escriptura i amant de l'aventura i el risc. Autor de Retratar el mundo.
NATIONAL GEOGRAPHIC PUBLICA EL VIATGE D'AUSTRALPHOTO AL KRUGER 
amb Albert Masó

En el número de desembre de la revista National Geographic, en el que surt “125 años de exploración” i “Viaje a los confines de Noruega” a la portada, apareix una pàgina dedicada al viatge que vaig fer al Kruger National Park amb els companys Lluís Solé i Llordés, Francesca Portolés i Joan Teruel.

L’autora de la nota, Eva van den Berg, destaca el problema de l’entrada de furtius que han malmès sobretot la població de rinoceronts. Apareixen dues fotos. La principal, realitzada conjuntament amb Lluís Solé, mostra un lleopard arrossegant a dalt d’un arbre un jove impala que acaba de caçar. Aquí a baix veureu una foto de la mateixa sèrie en la que es pot apreciar la ferida mortal al coll. L’amic Darío Sirerol titula aquesta foto així: “Composició de lleopard i jove impala amb un marc i peu de fusta”.

Organitzat per Australphoto, en motiu del 115 aniversari del parc, es va realitzar l’agost passat i l’èxit fotogràfic que varem obtenir ens ha animat a preparar-ne un altre l’estiu de 2014:

http://australphoto.com/nuestros-profesores/albert-maso/parque-nacional-de-kruger-sudafrica-fotografia-de-naturaleza/