Noves entrades

Nova entrada a Actes i Exposicions: 13/12/2021

dimecres, 21 de novembre del 2012

La fotografia macro aplicada a la mineralogia


27ª sessió de la SOCIETAT CATALANA DE FOTÒGRAFS DE NATURA

Amb el títol indicat i el subtítol “El món dels minerals, les tècniques fotogràfiques i la il·luminació”, el passat 2 d’octubre es va celebrar la 27 sessió del grup de treball SCFN. Tenint en conte la competència que varem patir per part del futbol, deu n’hi do l’assistència: més d’una quarantena!
Fou a càrrec del soci Joan Astor, químic de formació, professor, mineròleg de gran experiència i pioner de la informàtica a casa nostra. Ell diu que és aficionat a la fotografia de prop però, amb les explicacions, les tècniques explicades i les fotografies mostrades, tots varem poder comprovar que la qualitat de les seves imatges és d’un nivell més que professional.
Va parlar tan de la mineralogia, com de l’equipament fotogràfic més adequat i dels procediments per a obtenir les fotos dels diferents tipus de minerals. Va ser un encert lliurar a cada assistent un full en que es resumia la història dels principals descobriments i avenços en la mineralogia; així queda i útil record de la xerrada. Cal considerar la idea per a properes sessions. La conferència va contar amb l’ajut d’un parell d’audiovisuals: “Món mineral”, de mitja hora de duració, i “Atrapats en ambre”, de 8 minuts. Ambdós se’ns van fer curts.
Podeu contactar amb en Joan Astor visitant el seu blog.
A la pàgina principal hi trobareu les últimes imatges obtingudes i també hi ha deu pàgines més amb les col·leccions completes.
Finalment, si aneu a http://issuu.com/joanastor podreu gaudir de diverses publicacions seves, àlbums fotogràfics i algun llibre preciós que us farà passar bones estones. Quedeu avisats!