Noves entrades

Nova entrada a Actes i Exposicions: 13/12/2021

dimarts, 9 de novembre del 2021

Crònica de la LXXV Sessió de Fotografia de Natura, organitzada conjuntament amb el Col-legi de Biòlegs de Catalunya


 EL PROJECTE BIOIMATGES

 


Amb aquest títol es va celebrar el passat 29 de setembre la LXXV sessió de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura (SCFN), organitzada conjuntament amb el Col·legi de Biòlegs de Catalunya, amb el que ja feia temps que estàvem pensant de fer la trobada conjunta amb la núm. 75 de la SCFN.

Portava el subtítol “De la mimesi a la metàfora i tornar a començar” i fou a càrrec d’Ignasi Cebrian, biòleg, professor, llicenciat en comunicació audiovisual i, entre altres estudis, ha fet un màster en enginyeria i gestió ambiental.

Ha estat tot un repte, ja que, degut a les restriccions establertes per la pandèmia, només es podia accedir a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans amb limitacions d’aforament, com a la sessió del passat mes de juny. A més a més, per poder assistir cadascú havia d’omplir un formulari i, si no estaves inscrit, no tenies accés a la sala, que per altra banda no es podia omplir més que fins el 70%. O sigui, que no sabíem com aniria ni l’acollida que tindria entre la nostra audiència habitual.

Fet i fet, el balanç és positiu, ja que tots els que van poder venir van trobar lloc i, a més a més, tots van poder veure en el claustre de l’IEC, l’exposició “NATURE IN SLOW MOTION. Natura a càmera lenta”, inaugurada el mes de juny i ara exposada per 2ª vegada.

Per altra banda, l’autor va plantejar molt bé l’estructura de la xerrada, ja que la primera part va tractar temes generals del concurs, el seu origen i finalitats, el desenvolupament al llarg del temps, etc. Des del començament, aquest concurs fotogràfic biennal ha estat patrocinat i organitzat pel Col·legi de Biòlegs de Catalunya. La veritat és que, amb les lògiques oscil·lacions, sempre ha estat tot un èxit de participació tan entre estudiants com entre professors i també entre el públic en general, ja que està obert a tothom.

A la segona part va anar projectant les imatges guanyadores de les diverses categories al llarg dels anys. Realment, la qualitat és força notable, a vegades sorprenent en els nens de curta edat. 

Fotografia de Marta Albareda
 

Aquesta conferència, ha sigut la inaugural del curs 2021-2022, que esperem que sigui més fructífer que l’anterior, que va estar totalment marcat per la pandèmia. N’estem segurs!


Text: Albert Masó